Пловдивският театър влезе в хитов тв сериал
„Скъпи наследници” разказа запредставлението „Вълци” и едно от главните действащи лица - пазача на Драмата Иван Костадинов
20:25, 11.10.2018282 пъти

Фотография: Георги Вачев

Пловдивският драматичен театър влезе в хитовия сериал „Скъпи наследници”. Това се случи не само с участието водещата актриса на трупата Ивана Папазова, която играе една от главните роли, но и с едно от представленията от афиша на пловдивската трупа.

В епизод 114 радио Бели Вит излъчи предаване, а водещият Чочо (Юлиан Петров) разпитваше гостенката си  за актьорската професия и натурчиците (непрофесионалните актьори) в театъра.

Събеседничката на Чочо даде за пример точно представление на Пловдивската драма, отговаряйки на въпроса: „Как мислиш, трябва ли ти диплома, за да си добър актьор”.

„Не, не е задължително! Ето, в Пловдив миналата година на пазача на театъра му дадоха главна роля и даже представлението взе Аскеер”, каза тя.

Представлението е „Вълци” по „Трънски разкази” на Петър Делчев, а непрофесионалният актьор е Иван Костадинов – пазач в театъра. Премиерата бе през 2016 г.

Спектакълът бе отличен с три награди Аскеер – за режисура на Диана Добрева, за поддържаща женска роля на Ивана Папазова и за музика на Петя Диманова.

„Вълци”  е едно от знаковите представления от така наречената „Българска трилогия”.  Само в рамките на няколко години Пловдивският театър се впусна във вълнуващо приключение, интерпретирайки на сцена няколко съвременни белетрестични творби – романите „Сестри Палавееви” на Алек Попов и „Възвишение” на Милен Русков и „Трънски разкази” на Петър Делчев.

И трите представления се играят активно и досега и публиката може да им се наслади през новия сезон в Драмата. 

Коментари от FACEBOOK