Тексаското торнадо Родни Браниган идва в Пловдив
Музикантът с дълга кариера и неподражаем стил, свирeщ на две акустични китари едновременно ще бъде част от тазгодишното издание на GuitArt Festival
19:39, 10.10.2018114 пъти

Тексаското торнадо Родни Браниган идва в Пловдив за концерт в рамките на тазгодишното издание на GuitArt Festival на 26 октомври от 21.30 часа в Bee Bop Cafe. Музикантът с дълга кариера и неподражаем стил, свирeщ на две акустични китари едновременно, е изключително колоритна личност. 

Родом е от Тексас. Като редовен гост на сцените на Гластънбъри (които са около 100), Родни бива забелязан от ключови фигури в музикалния бизнес, които започват да го пращат на турнета в Китай, Индия, Южна Африка, и Япония. Освен че е изорал всяко кътче на британските острови, до ден-днешен Родни има 8 турнета в Индия, 4 в Китай, и ежегодни турнета в западните щати на Америка.  

Ако в максимата „човекът е човек, когато е на път“ има някаква доза истина, тогава Родни Браниган може спокойно да се счита за свръхчовек! Бурният изпълнител има концерти през не по-малко от 200 дни в годината. По време на турнетата му в Китай и Индия, Родни изнася лекции композиция в местните университети и училища с фокус върху съвременната музика. 

Той гостува в България за първи път. 

 „Много рядко можем да видим музикант като Родни, който изобразява кредото на нашият фестивал толкова добре. Невероятно ентусиазирани сме, че той ще ни гостува и знаем, че публиката ни ще бъде очарована и изумена от този невероятен музикант“ споделят организаторите.

Коментари от FACEBOOK