Vogue нареди Соня Йончева сред петте световни вдъхновители (Видео)
Пловдивчанката дебютира като Медея в спектакъл на Берлинската Щатсопер и посвети премиерата на великата Монсерат Кабайе
11:11, 08.10.2018288 пъти

Фотография: Инстаграм

от Мария Луцова

Оперната ни прима Соня Йончева посвети дебюта си като Медея в Берлинската Щатсопер на Монсерат Кабайе. Великата испанка ни напусна в събота, а ден по-късно пловдивчанката пя в Германия.

Посвещавам нашата премиера на Монсерат Кабайе. Легендите никога не умират - тяхната работа и постиженията им остават завинаги.  Респект към тази гранд дама на музиката. Ще пеем за вас, написа Йончева в социалните мрежи.

Операта „Медея“ на Керубини интерпретира една от най-впечатляващите фигури в гръцката митология. В спектакъла на Даниел Баренбойм участват още Чарлз Кастроново, Елиза Дрейсиг, Йън Патерсън.

Спектакълът в Берлин се превърна в едно от дългоочакваните събития , написа revopera.com. Публиката ще се наслади на изпълнението на Соня Йончева в още пет вечери през октомври.

След това пловдивчанката поема на концертно турне през ноември в Щатите, Мексико, Чили, Швейцария.  През декември Йончева влиза в костюма на Дездемона на сцената на Метрополитън опера, а на връх Нова година ще пее за 350-годишнината на Парижката опера в един вълнуващ гала спектакъл на режисьора Винсънт Хюджет.

За съжаление на българските ценители на оперното изкуство, поне засега в официалния график на талантливата пловдивчанка няма обявена дата за участие у нас.

Забележителната кариера на Соня Йончева и успеха й на сцените на най-големите оперни театри в света стана повод модната библия „Vogue“ да я включи сред петте дами, които вдъхновяват с примера си. Българската е поставена в класацията заедно със Силвия Еърл – океанограф, Гарбине Мугуруза – тенисистка, Аника Соренстем – играч на голф, и световната шампионка по ски Линдзи Вон.

Българската звезда Соня Йончева се превърна в най-аплодираното име в света на оперния театър с изявите си на световни сцени, включително Метрополитън опера, Кралската опера, Берлинската държавна опера и много други. Нейните незабравими интерпретации на знакови роли получиха множество аплодисменти от критиката и публиката през годините.

 

 

 

 

Коментари от FACEBOOK