Избраха проектант за многоетажния паркинг в центъра на Пловдив
Крах претърпяха позициите в обществената поръчка за задания на пешеходни пасарелки
12:49, 17.08.2018320 пъти

Софийската проектантска къща „Новиза” ще изготви заданието за многоетажният паркинг на улица „4 януари” върху бившия ТЕЛК. Тя е спечелила обществената поръчка за проектирането на съоръжението, на което градските власти възлагат надежди да поеме голяма част от колите в центъра и Капана.

То ще се намира на улица „4 януари” на мястото на бившия ТЕЛК.  Проектантите трябва да дадат предложение на колко етажа да бъде съоръжението, както и до колко автомобили може да побера. Втората позиция в поръчката е за направата на инвестиционен проект за реконструкция на улица „4 януари” от бул. „Марица – Юг” до бул. „Шести септември”.  За тази позиция не е кандидатствала нито една фирма и вероятно градските власти ще трябва да изготвят проекта служебно.

Максималната цена, до която трябва да бъде направен проектът за многоетажния паркинг е 110 хил. лева с ДДС. „Новиза” е дала срок от 45 дни, в който ще бъде изготвен проекта.

Припомняме, че градските власти започнаха офанзива по направата на многоетажни паркинги във четири от районите на Пловдив. Освен този на улица „4 януари”, в момента активно се работи по четири други съоръжения. Едното е на мястото на поликлиниката на хотел „Лайпциг”, а другите три съоръжения са в „Западен”, „Северен” и „Тракия”.

Общината е прекратила и поръчката в другите две позиции за направата на пешеходните съоръжения бул. „Княгиня Мария Луиза” до Централна гробища, а другата ще е на бул. „Цариградско шосе” в района на бензиностанция Еко.

За позиции 3 и 4, които са били за пасарелките единствено оферта е подала фирма „Арконт”, която е на арх. Илко Николов. Комисията обаче е отстранила фирмата, тъй като имала неточности в документацията.

Стойността на поръчката е 19 000 лева с ДДС, като идеята на двете пешеходни пасарелки е  да заместят подлезите, които не се ползват от пловдивчани. Те са били многократно обновявани, но не след дълго те отново биват потрошени.

Сега градската администрация ще трябва да направи нова поръчка, като е възможно е тя да бъде на директно договаряне без обявление.

 

Коментари от FACEBOOK