В Италия: Йончева ще влезе в залата на славата на Ла Скала до Калас
Пловдивското сопрано триумфира с един от най-трудните образи, интерпретирани за последно преди повече от 50 години от Мария Калас
08:06, 16.07.2018651 пъти
Соня Йончева ще влезе в залата на славата на Ла Скала заедно с Калас. С тези ласкави думи италианските медии отбелязват триумфалния дебют на пловдивското сопрано на сцената на най-престижния театър на Ботуша в спектакъла „Пиратът“ от Белини.

Ролята на Имоджене е изключително сложна и е интерпретирана за последно преди повече от 50 години от Мария Калас. После не една и две големи оперни прими се отказват пред предизвикателството и сложността на партитурата.

За разлика от други роли, в които в последните години влизаше, за да замести именитата си колежка Анна Нетребко, за „Пиратът“ в Ла Скала тя е избрана съвсем съзнателно. Екипът на продукцията не остава излъган, защото талантливата българка е изключителна в интерпретацията си.

Само след няколко дни – на 17 юли, прекрасната Соня пее отново в театър Ла Скала в „Пиратът“. През септември пловдивчанката ще изнесе самостоятелен рецитал, но преди това й предстои дебют в главна роля в „Коронацията на Попея“ от Монтеверди в Залцбург.

През тази година талантливата пловдивчанка ще дебютира и в „Медея“ от Керубини в Берлинската щатсопера. Ще се завърне на сцената на Метрополитен като Дездемона  в „Отело“, а достоен край на 2018-а ще сложи участието и в откриващия гала спектакъл за юбилейния сезон на Парижката Национална опера. Това ще се случи на 30 и 31 декември.

Коментари от FACEBOOK