Легендарните „Сигнал” празнуват 40 години в Пловдив
Данчо Караджов и колегите му обещават разтърсващо шоу в Летния театър на Бунарджика
13:40, 11.07.2018658 пъти

Легендарната рок банда „Сигнал” ще отбележи 40 години на сцената с разтърсващ концерт в Летния театър на Бунарджика на 2 август от 20.30 ч. Двучасовото шоу ще включва най-великите хитове на групата – песни, които знаят и припяват поколения българи. Те са рок, хард рок, поп рок и поп композиции, които превърнаха групата не просто в обичана, а в законодател за рок сцената на България.

„Сигнал“ е рок група, създадена в София през юни 1978 година от Йордан Караджов, Христо Ламбрев, Румен Спасов и Георги Кокаланов. Първият си албум „Вечен кръстопът“ групата записва през 1979 година. В 40-годишната си кариера издават 11 студийни албума и изнасят хиляди концерти. „Сигнал” е една от българските групи с множество концерти извън България.  Първият двоен рок албум в историята на музиката в България e техният "Каскадьори", издаден през 1981 г.

Най-известните им хитове са „Да те жадувам“, „Липсваш ми“, „Мина и Лора“, „Сляп ден“, „Спри се“, „Спомен мил, спомен мой“, „Зелени сигнали“, „Между ад или рай“, както и култовате „Сбогом“ и „Може би“.

Йордан Караджов и музикантите от „Сигнал“ са първи посланици в България на универсалния символ на правата на човека. На специална фотосесия те застават със символа в ръка, в знак на съпричастност към каузата за отстояване на правата на човека в България. В световен мащаб сред най-известните посланици на символа са Анджелина Джоли, Робърт де Ниро, президентът на САЩ Джими Картър и основателят на Уикипедия Джими Уейлс.

Билети, на цени от 10, 15 и 20 лв., можете да закупите от туристически информационния център на ул. „Райко Даскалов“ - пл. Римски стадион, всеки ден от 9 до 18 ч.

Коментари от FACEBOOK