Флашмоб очарова гости от Брюксел на Лапидариума (Фотогалерия)
Танцьорите от Lindy Hop изиграха шеметен суинг пред смаяните погледи на експертите на Европейската комисия
16:48, 13.06.2018395 пъти

Фотографии: Руслан Йорданов

Танцов флашмоб изненада приятно служителите на Европейската комисия, които обикаляха забележителностите на Пловдив вчера. 70-те гости от Брюксел съсредоточено слушаха беседата на екскурзовода, когато ненадейно засвири музика и десетина танцьори от Lindy Hop започнаха буйни танци пред очите им на Лапидариума в Стария град.

Чиновниците започнаха да потропват в ритъма на суинга, повечето сръчно извадиха телефоните си и започнаха да снимат. След края на танца чуждестранната група избухна в аплодисменти. Танцьорите от Lindy Hop пък им раздадоха късметчета.

Мнозина от експертите на Европейската комисия, които работят в София, имаха щастието да опознаят България чрез неповторимия чар и атмосфера на Пловдив. Оказа се, че само за пет месеца девет делегации са посетили града под тепетата, омагьосани от идеята да видят Стария град и да си направят снимка на великолепния Античен театър.

Вчера 70-те гости обиколиха забележителностите на Европейската столица на културата. Вечерта те се насладиха и на симфоничен концерт на Оркестъра на Пловдивската опера на Римския стадион.  На древната мраморна сцена те чуха творби на Моцарт, Хендел, Чайковски, Шостакович, Георги Черкин и Пиацола.

До този момент броят на европейските гости, които пристигат у нас за Българското председателство, и са посетили Пловдив, надхвърля 1000. До края на месеца предстои още няколко групи да се насладят на красотата на града под тепетата.

Comments from FACEBOOK