Алеята на книгата изкушава с отстъпки от 20 процента
Читателите могат да се заредят с летни четива дори на цени от 2 до 5 лв.
12:45, 13.06.2018208 пъти

от Мария Луцова

Огромно разнообразие от книги с големи отстъпки предлагат издателствата на Алеята на книгата, която посреща пловдивчани и гостите на града в рамките на фестивала „Пловдив чете“. Стандартните намаления на всички издания са от 20 процента. На някои от щандовете обаче изкушените читатели могат да си закупят книги и с доста по-сериозни отстъпки. Предлагат се дори и по-стари заглавия на цена от 2 до 5 лева.

Разнообразието от заглавия е огромно – родителите могат да обогатят ученическата библиотека на децата си благодарение на няколко големи издателства, които предлагат и луксозни варианти на любими книги като „Пипи Дългото чорапче“, „Карлсон“ и много други, така и във варианти с меки корици. Пълни с изкушения са и щандовете за възрастните – от художествена литература до изключително качествени енциклопедии, албуми, философия, речници.

Алеята на книгата е добра възможност да се заредите с четива за лятото, канят издателите.

PlovdivTime е медиен партньор на събитието. 

Ето и събитията, които предлага днешната програма на „Пловдив чете“.

ПРОГРАМАТА ДНЕС:

17.30 ч., Литературен кът „Пловдив чете” на Алея на книгата

Издателство „Жанет 45“ и Росен Сеновски представят новия му роман „Моята кръв“

18 ч., Културен център „Тракарт“

Музикално-поетична премиера на стихосбирката „Приближаване до взрива“ с участието на автора Атанас Капралов и творческите му приятели - композиторът Хайгашод Агасян, литературният критик Никола Иванов и художникът Владимир Запрянов

18.30 ч., Литературен кът „Пловдив чете” на Алея на книгата

Национален алианс за работа с доброволци и "Пловдив чете" представят каузата „Младите в действие“ - социалните проекти и програмата за обучение на доброволците от НАРД. С участието на Вера Михайлова, доброволци от НАРД и участници от ПГЕЕ, СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и ФЕГ „Антоан дьо Сент-Екзюпери“

19 ч., Bee Bop Café

Йохан Девлетян разказва за „БЕЗ ПЛЕЙБЕК. Близки срещи от пети вид“. Музикални илюстрации – автентични видеозаписи от концерти в Античния театър – Пловдив.

 

Коментари от FACEBOOK