Феноменална Имани остави без дъх Античния
Пловдив, ще ми липсвате, призна френската дива след двучасовия концерт
12:56, 11.06.20181195 пъти

от Мария Луцова

Феноменална Имани пя два часа без да поеме дъх пред пълния с еуфорична публика Античен театър. Френската певица сътвори невиждано шоу, в което феновете й бяха не просто зрители, а и преки участници в магията.

Още след първите си изпълнения поп-соул звездата призова всички да се забавляват и да не се чувстват сякаш са в църква. Феновете й сякаш чакаха само това и експлодираха. Как сте? Радвам се, че винаги сте ме карали да се чувствам специална.

Публиката тук е ми е слабост, каза Имани. Красивата певица започна обръщението си на български, а на финала отново изрече „Липсвате ми“ отново на родния ни език. Концертът на французойката се превърна в празник на споделената любов към музиката. Зрителите бяха инструмент в ръцете на певицата. През тях и пред тях тя отправи социални послания за правата на жените, за Нелсън Мандела, за справедливостта, за Африка.

Много е лесно да си мислим, че всичко е окей, докато нивото на водата се покачва нагоре и нагоре и в един момент осъзнаваме, че се давим. Винаги трябва да пазим вярата си в правилните неща, каза Имани.

Певицата сподели, че след турнето си се завръща у дома, за да се отдаде на детето си. Преди това обаче подари двучасово шоу, което дълго ще се помни. Имани изпя голяма част от песните от двата си албума „The Shape of a Broken Heart „ и „The Wrong Kind of War“, както и парчета легендарната Бохемска рапсодия на Куин, „Sign Your Name” на Терънс Трент Дарби, „Human” на Rag`n`Bone Man, “Ready or not” на Лорин Хил, „Redemption Song“ на Боб Марли. 3000 човека пяха хитовете й „Don`t be so shy“, „You will never know“, „Slow Down“, „The Good, the Bad and the Crazy“, „There Were Tears“.

С песента „Silver Lining“ и с призива „пляскайте с ръце“ певицата изправи на крака публиката. После Имани разпя трибуните, а феновете се превърнаха в строен хор, дирижиран от фантастичните музиканти на певицата и от самата нея. Усетила особената атмосфера на Античния, тя сподели, че се чувства специална на специално място.

Пловдив, вие сякаш носите особена гордост от града си, той е в сърцето ви, каза тя и отбеляза, че концертът й става все по-специален от тези досега в България. Имани омагьоса Античния и с изпълнение без микрофон и със съпровод на акустична китара. Еуфорията на трибуните се пренесе и на певицата. На финала, по време на бисовете, тя захвърли характерния си тюрбан, затанцува и завърши песента си легнала на сцената.

Коментари от FACEBOOK