Модна феерия заля Римския стадион (Фотогалерия)
Пловдивски студенти и ученици под ръководството на дизайнера Иван Донев сътвориха бляскаво ревю
13:41, 06.06.20181592 пъти

Фотографии: Руслан Йорданов

Непоносима пловдивска красота и шик от 21. век заляха древната мраморна сцена на Римския стадион в подземието на Екселсиор. В продължение на час и половина пред затаилата дъх публика преминаха модели, с нищо неотстъпващи на тези в световните модни столици, други пък бяха преобразили античните мозайки на Филипопол, трети - бохемския чар на Капана.

Бляскавото ревю бе осъществено от натрупалият световна слава дизайнер Иван Донев заедно със студентите по моден дизайн от АМТИИ и учениците от „Ана Май“

В проекта „Живият Пловдив” студентите и учениците претвориха модели освен на Иван Донев, на дизайнера Стоян Радичев и модна къща „Бандерол“. Младите дизейнери от АМТИИ също показаха заслужаващи внимание колекции.

Идеята на проекта е младите хора да се мотивират чрез възможността да се докоснат до творчеството на професионалните дизайнери, сред които е и носителят на „Златна игла” и „Моден Оскар” Иван Донев.

В се включиха студенти по дизайн, мода, сценография, графичен дизайн и фотография. Творбите им бяха представени от представени от манекени от пловдивското подразделение на  „Визаж”. Фотографите от Академията следяха и запечатваха всяко движение и жест на красавиците. Учениците от професионална гимназия „Ана Май” пък се погрижиха за ефектния грим и прически както за фотосесията, така и за ревюто. Поканите и плакатите бяха дело на графичните дизайнери от АМТИИ.

Фотографиите ще бъдат показани на специална изложба в Балабановата къща на 7 юни. Проектът „Живият Пловдив” се организира от клуб „Разкривай и развивай” на Тотка Генова и Диана Господинова с финансовата подкрепа на Община Пловдив.

Коментари от FACEBOOK