Капана Фест потегли с пълна пара (Фотогалерия)
120 павилиона продават ръчно изработени изделия, музика се вихри на четири сцени
09:27, 02.06.20181157 пъти

Фотографии: Руслан Йорданов

Лятното издание на Капана Фест потегли с пълна пара. Артистичният квартал на Пловдив изпълниха хиляди бохеми от цялата страна. 120 модерни занаятчии разпънаха павилионите си из тесните павирани улички. Посетителите го очакваха много арт инсталации, работилници за деца и възрастни и симпатични спортни активности.

На четири сцени в Капана се вихреха концерти, танци, шоута, литературни четения и кинопрожекции. В специалните зони за децата имаше стени за катерене и живи джаги. Купонът в творческото сърце на европейската столица на културата.  
По традиция голямото ударение пада върху музикалната програма, която тази година е по-интернационална от всякога. Върхът на програмата е в ръцете на хип-хоп магьосницата от LA Gavlyn и guerilla soul дуото от Остин, Тексас, [email protected]

И защото работата на един класен фестивал на изкуствата е да ни показва изпълнители, които няма как да видим по големите музикални канали, това лято очакваме и джаз експериментаторите от Холандия Tin Men and the Telephone, хеви рок бандата от Гърция Hidden in the Basement, инди поп дуото от Румъния We Singing Colors и нашумялата в Гърция поп певица Σtella.

България също се представя на ниво в лицето на Bluba Lu, P.I.F, Blues Traffic, Жлъч/Гена, Marten&Rawland и много други страхотни музиканти. Любителите на клубните ритми пък могат да ликуват, защото за тях има цяла нова сцена. SoulSearchin’ Vinyl Stage ще предложи цял куп сетове от подбрани DJ-и.
 
Капана Фест набляга здраво и на литературата, където програмата е богата и доста нестандартна. В петък  програмата бе посветена на детската литература, деца и родители ще се срещнат с великолепни български автори и преводачи в страхотни мини-събития, до едно разработени специално за фестивала.

Днес литературната зона представя нестандартно поднесена поезия и проза от четирима млади автори, които съчетават думите си с музика и театър, миксират ги на лууп стейшън, като доста се стараят да ни представят модерното лице на българското слово.
 
Кино програмата също обещава страхотни акценти за деца като нашумелия „Лили Рибката“ на режисьора Ясен Григоров, както и цял блок филми, заснети от деца за деца. В зоната за документално кино пък се срещаме с историите на млади българи с постижения от световен мащаб, за които знаем твърде малко.

Коментари от FACEBOOK