Симулационно обучение по лапароскопия започва в МУ-Пловдив
Бъдещите доктори ще експериментират върху високотехнологични манекени
13:43, 17.05.2018178 пъти

Медицинският симулационен тренировъчен център на МУ-Пловдив ще бъде домакин на конференция на тема „Симулационно обучение по лапароскопия и 3D визуализация в реалната лапароскопска хирургия“. Форумът ще бъде открит на 17 май от 13 часа лично от ректора на МУ-Пловдив чл.-кор. проф. д-р Стефан Костянев. Модератори на Ескулап Академия ще бъдат проф. д-р Росен Димов и проф. д-р Благой Маринов.

В рамките на конференцията ще бъдат представени високо-технологичните решения в обучението по хирургия чрез Медицинския симулационен тренировъчен център, както и 3D визуализацията и предизвикателствата пред лапароскопската хирургия.

Медицинският симулационен тренировъчен център към МУ-Пловдив е най-големият и комплексен обучителен център за медицински специалисти в страната, с възможности за интерактивно медицинско обучение по най-високи международни стандарти. Центърът успя за кратко време да се утвърди като една от най-иновативните образователни структури по лапароскопска хирургия в България.

В него се използват високотехнологични манекени за моделиране на симптоми, състояния и заболявания от различни области на медицината, както и най-новите лапароскопски, артроскопски и ендоскопски симулатори за виртуална реалност.

Час по-късно от 14 часа по време на Медицински университет – Пловдив ще присъди почетното научно звание „Доктор хонорис кауза“ на доц. д-р Крис Иванов от Университета на Тенеси, САЩ. Това ще се случи по време на Тържествения академичен съвет.

Доц. д-р Крис Иванов е в Пловдив заедно с още двама представители на Университета на Тенеси - проф. д-р Тимъти Хотел и проф. д-р Георги Петков.

Посещението бележи важен етап от успешното сътрудничеството между двата университета. Предстоящото удостояване на доц. Иванов с почетната титла на МУ-Пловдив е признание не само за постиженията му в областта на възстановителната и общата дентална медицина, но и за изключителните му заслуги към осъществяването на колаборация между американския и българския университет. 

 

 

Коментари от FACEBOOK