Пловдив взе приза от Националния конкурс „Чети и пътувай“
Посетителите на Международното туристическо изложение се запознаха с акцентните събития на Европейска столица на културата и новите услуги в Стария град
16:45, 21.04.2018328 пъти

Пловдив спечели награда от Националния конкурс „Чети и пътувай“ на 15-ото Международно туристическо изложение „Културен туризъм“ във Велико Търново. Призът бе за видеорепортажа „Седем малки изповеди“ на Етографския музей.  Най-голямото изложение за културен туризъм у нас се провежда в старопрестолния град в периода 19-21 април и е част от официалния календар на Българското председателство на съвета на ЕС.

Общо 50 участници се представиха на форума -  българските общини, Палестина, Бразилия, Южна Африка, Унгария, Словакия, Чехия, Полша, Азербайджан и Китайския културен център.

През трите дни служителите на Общински институт " Старинен Пловдив" представиха  проекта "Капана-кварталът на творческите индустрии“, който е част от програмата на Пловдив -Европейска столица на културата 2019. На щанда посетителите получиха информация за културните и фестивални събития от Календара на Пловдив за настоящата 2018-а, както и актуална информация за разширяващия се туристически продукт в Пловдив.

В петък, експерти от фондация „Пловдив – 2019“  презентираха ключовите проекти, които предстоят през 2019 г., а на проведената паралелна Национална среща на туристическите информационни центрове във Велико Търново, ОИ "Старинен Пловдив"  представи актуална информация за развитието на допълните услуги, предоставяни в трите Туристически информационни центрове в Пловдив.

Коментари от FACEBOOK