Фрийрънъри от цялата страна се премятаха в Пловдив (Фотогалерия)
Петдесетина младежи изумиха с акробатичните си умения случайните минувачи
21:05, 15.04.2018668 пъти

„Много е опасно. Дано не се пребие някой. Защо го правят?“, пита с тревога в гласа дядото, докато наоколо група младежи се премятат, правят салта и всевъзможни превъртания, и прескачат загражденията на подлеза. На възрастния човек му трябваше време да осъзнае, че е попаднал на пловдивската сбирка на майсторите на фрийръна от цялата страна.  

Мястото на срещата – подлезът на ул. „Света Петка“ и бул. „Цар Борис III срещу Централната поща. В продължение на часове петдесетината акробати смайваха с изпълненията си случайните минувачи.

Фрийрънът (free run) е спорт съчетаващ в себе си две други модерни дисциплини – паркур и стрийт трикинг (трикове от бойните изкуства). За разлика от паркура, където движенията са подчинени на целта да се преодолеят препятствията и да се премине трасето,  тук са позволени и всякакви красиви съчетания от салта и поредици от ефектни ваултове.

Използват се широко предно салто, задно салто, странично салто. По-сложни комбинации включват поредица от салта, салта с градуси, салта от стени и други повърхности. Запечатаните на снимките момчета и момичета са професионалисти, затова не го опитвайте вкъщи.

Коментари от FACEBOOK