Пловдив подкрепя слънчевите деца с концерт
Събитието на музикална фондация „Консонанс” и Сдружението на родителите на деца със Синдром на Даун е в Историческия музей
08:56, 13.03.2018636 пъти

Пловдив ще подкрепи слънчевите деца с благотворителен концерт на 21 март от 18.30 часа в зала „Съединение” на Историческия музей. Събитието е посветено на Международния ден на хората със синдром на Даун и ще мине под мотото „Деца свирят за деца!”.

Малчуганите родени със синдром на Даун не са по-различни от всички деца по света! Те са усмихнати, игриви, даряващи обич и се нуждаят единствено от подкрепа, разбиране и любов, казват организаторите от музикална фондация „Консонанс” и Сдружението на родителите на деца със Синдром на Даун.

В концерта ще вземат участие деца, носители на национални и международни музикални награди, които ще изпълнят класически произведения.  Младите изпълнители Павела Занева (цигулка), Ивайло Василев (пиано), Ана-Мария Узунова (пиано), Сион Найман (виолончело), Теодора Маркова (пиано), Теодора Занева (пиано), Борис Узунов (пиано), Теодор Пазов (пиано) и Петър Дюлгеров (пиано) ще представят творби на П. Христосков, Ф. Лист, Фр. Шопен, Хайдн-Попер, Л. ван Бетовен и Р. Шуман.

Благотворителният концерт „Деца свирят за деца!” се провежда под патронажа на д-р Мариана Чолакова - почетен консул на Германия в Пловдив.

Comments from FACEBOOK