Бъдещето на музейните колекции представят в Пловдив
Уредници от цялата страна ще бъдат обучени по американски стандарти в Археологическия музей
15:41, 14.02.2018260 пъти

Обучение на тема "Музеите като социални и образователни пространства" ще се проведе в Археологическия музей в Пловдив. Семинарът е организиран от Българо-американската комисия за образователен обмен „Фулбрайт“, Фондация „Моят музей“ и Регионален исторически музей.

Обучението е първо по партньорския проект с фондация „Пловдив 2019“ и е насочено към практическата работа на музеите с различни публики и в него ще вземат участие експерти и специалисти по комуникации от музеите от цялата страна.  Водещи лектори са Тодор Петев ( СУ "Климент Охридски", фондация "Моят музей") и Адриана Любенова (ПУ "Паисий Хилендарски", фондация "Моят музей).

В рамките на семинара ще бъде представен и сборника  "Музейни експозиции и стандарти: Поглед напред". Изданието представя подбор на доклади от международна конференция, организирана в София през 2016 г. от Двустранната българо-американска комисия за опазване на културното наследство на България и спонсорирана от Посолството на САЩ в България, като конференцията бе пряко предавана и в Пловдив , със съдействието на Фондация „Пловдив 2019“.

Книгата ще бъде представена от 12.00 ч. в сградата на Регионалния исторически музей на пл. „Съединение“, 1 от Анджела Родел - изпълнителен директор на  Комисия "Фулбрайт" и Тодор Петев - изпълнителен директор на Фондация "Моят музей".

Коментари от FACEBOOK