Две жени стреснаха с театър на ужасите в Пловдив (Фотогалерия)
Чаровни съквартирантки се превръщат в страховити зомбита в новия спектакъл на театър „Лумен“
22:13, 13.02.2018617 пъти

Фотографии: Руслан Йорданов

Две млади и красиви студентки се превърнаха в зомбита и наплашиха до припадък публиката в клуб „Канапе“ в Капана този уикенд.  

Спектакълът „Ужас! Две жени“ се е родил по повод на Halloween. Вдъхновени от страховитите истории и легенди за нощта срещу Вси Светии, две момичета решават да направят своя интерпретация на „маскарада“ и да създадат не просто шоу за празника, а един малък театрален спектакъл. 

Младият творчески екип „Lumen“ към Център за изкуства и себепознание „Пълдин Арт Клуб“ в Пловдив решават да придадат нов облик на това събитие и да създадат една пълнокръвна театрална постановка. Жанрът е съчетание от театър на ужасите, фарс, комедия и пародия. Историята е разказана чрез театрални етюди, разиграни от две млади актриси, които са в ролите на съквартирантки – ярки противоположни образи от съвремието.

Конфликтът между двете жени нараства с постоянните сблъсъци на навици, стереотипи и мироглед чрез простото на пръв поглед ежедневно съжителство. Той прераства в абсурдни, дори фантастични ситуации.

В „Ужас! Две жени“ е съчетание от най-известните филми на ужасите, понякога поставени в различни нелепи ситуации и места. Ще се разсмеете от безумието и абсурда в живота на две жени, а може би и малко повече ще се поизплашите.

Постановката е дле на две млади актриси. Софиянката Ивелина Колева завършила е актьорско майсторство за кукли в НАТФИЗ през 2008 г и оттогава работи в различни държавни театри - Драматичен театър и Куклен театър. Среща в Пловдив любовта и решава да остане тук. „Срещнах една прекрасна колежка – Росица Иванова. Сприятелихме се и решихме се опитаме да направим частен театър, колкото и да е трудно. Почваме от нулата, но срещаме прекрасни хора, които ни помагат“, усмихва се Ивелина.

 „Ужас! Две жени“ е втората постановка на „Лумен“. Първата е класическа по новелата на Чехов - „Лекомислената“, която Ивелина Колева играе вече пет години в Стара Загора. „Идеята за хорър театъра ни хрумна на миналия Хелоун. Повикаха ни да направим събитие и се чудехме как да пародираме филмите на ужаси, които хората често гледат“, допълва актрисата. Нейната съдружничка в арт авантюрата е Росица Иванова. Тя е от Ямбол и е завършила актьорско майсторство за драматичен театър към Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ през 2016 година.

Двете чаровници планират да поставят на ъндърграунд сцената и класически драматургии.  Предстоят им също пърформанси, уъркшопове и събития с участието на различни млади и талантливи артисти – режисьори, музиканти, художници и представления за деца.

Пиесата „Ужас! Две жени“ ще се играе и този петък, 16 февруари, от 20 часа в „Канапе.

Коментари от FACEBOOK