БГ рапър засне филм за бежанците
Орлин Милчев-Атила представя в Пловдив късометражната си лента „Добри”
14:12, 20.01.2018468 пъти

Орлин Милчев-Атила идва под тепетата за премиерата на късометражния си филм „Добри” на 25 януари от 19 часа в кафе-галерия Cu 29 в Капана.  Лентата на рапъра, които има стотици хиляди гледания във видео платформите с изявите си на музикалната сцена, е заснета през 2016 г., но е много актуална и днес. „Добри” е посветен на приятелството и ще докосне всеки зрител, дошъл да го гледа.  „Добри” е дипломният филм в НАТФИЗ на талантливия кинаджия.  Филмът бе селектиран на редица международни фестивали и получава награда за най-добър български филм на студентския фестивал “Рано пиле”.

Разказва историята на бежанец, изгубен из красивите и необятни български гори, след като е пресякъл нелегално границата. Скитащият се странник се натъква на овчаря Кольо, като от тук насетне започва и сблъсъкът на два различни свята. На различни етнос, език и култура. А съвсем скоро те ще трябва да се изправят срещу страха и агресията на хората от близкото село. И ще трябва да опитат да се справят с тях.

В главните ролите гостите щ евидят Йордан Петков – Дуньо, Ламине Бамба, Тони Тодоров и Емил Марков. Във филма взимат участие и голям брой местни жители. Главен оператор е Даниел Делчунков, а монтажът е поверен на Димитър Андреев – Лалри. Сценарият е написан в сътрудничество между Орлин Милчев и Радослав Петров. Зад късометражната продукция застава НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" в партньорство с Timeless Production Group и Dream Team Films.

Това не е първият късометражен филм на Орлин Милчев. Той е автор и на лентата "Учител".

Заедно с наситения с емоция български филм, сме подбрали още 7 филма от различни държави сред които интересна гледна точка за дебата дали наистина е кацнал човек на Луната, филм проследяващ живота на дърво наблюдавайки вътрешността му, как човек разцепва мрамор с върха на пръстите си, казват организаторите от Кинематограф.

Коментари от FACEBOOK