Бог Дионис потопи Пловдив в море от вино (Фотогалерия)
250 вида червено, бяло и розе очакват любителите на гроздовите еликсири в 15 къщи в Стария град
19:59, 24.11.20172374 пъти

Фотографии: Руслан Йорданов

С голямо Дионисиево шествие в центъра на Пловдив днес бе открито Дефилето на младото вино. 36 винарски изби представят своите омайни напитки в 15 възрожденски къщи, галерии, музеи и ресторанти в Стария град. Любителите на гроздовия еликсир ще се потопят в море от вино – над 250 вида червено, бяло и розе предлагат производителите на тридневния фестивал.

На откриването танцуваха шеметните танцьори от ансамбъл „Тракия“, след което бог Дионис поведе вакханките, официалните лица и любителите на виното по Главната улица.  По традиция първото вино от бъчвата наточи председателят на бюджетната комисия на парламента Менда Стоянова в компанията на древния езически бог на виното.  

Официални гости на дефилето са министърът на туризма Николина Ангелкова, областният управител Здравко Димитров и председателят на Общинския съвет Савина Петкова.   

Организатори на “Дефиле на младото вино” са Съветът по туризъм начело с Любозар Фратев , Община Пловдив, Университетът по хранителни технологии - Пловдив, с подкрепата на редица фирми и организации.

Очакват са над 18 000 посетители, а туристическите агенции у нас  и в чужбина предлагат тематични екскурзии за целта. Утре вечер най-добрите вина ще бъдат отличени със златен, сребърен, бронзов и платинен Дионис.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари от FACEBOOK