Пловдивски командоси трошиха керемиди с голи ръце (Фотогалерия)
Денят на военния парашутист бе отбелязан с тържествен строй и демонстрации по ръкопашен бой
15:08, 17.10.20171033 пъти

Фотографии: Руслан Йорданов

Стотици пловдивчани наблюдаваха демонстрационното учение на елитните командоси днес сутринта на площад „Централен”. Бойците показаха специални техники за водене на ръкопашен бой по случай Деня на парашутиста. Коронният номер на учението беше трошенето на запалени тухли и керемиди с голи ръце и крака. Откритата тренировка бе водена от инструктора по бойни спортове Ганчо Ганев.

Преди това в тържествен строй по площада преминаха воините от 68-а бригада "Специални сили". На тържеството присъстваха вицепремиерът Валери Симеонов, зам.-началникът на отбраната Емил Ефтимов, кметът Иван Тотев, областният управител Здравко Димитров, председателят на Общинския съвет Савина Петкова и други официални лица.

В 68-а бригада „Специални сили” служат мъже и жени, които поставят на преден план предизвикателството, риска и дълга пред Отечеството, заяви бригаден генерал Явор Матеев, командир на 68-а бригада „Специални сили”.

Емил Ефтимов, зам.-началник на отбраната, посочи, че ръководството на Министерството на отбраната се стреми да осигури добри условия на труд, адекватно заплащане, кариерно развитие и социален статус на Специалните сили. „Можете да се гордеете с тези военнослужещи, които са достойни ваши наследници. Техният пример и себеотрицание са достойни за подражание и днес вие достойно изпълнявате вашия воински дълг”, обърна се той към ветераните.  

„Развитието на Българските сили за специални операции трябва да продължи, за да отговаря на съвременните високи изисквания по отношение на реално съществуващата къса и ясна командна верига, единство в подготовката и оперативно използване, както и в съответствие със структурата на силите за специални операции на НАТО”, отбеляза в речта си вицепремиерът Симеонов.

Той допълни, че  и днес бригадата следва заветите на своите предшественици и поддържа голяма степен на бойна готовност, представя се отлично в най-големите международни и национални учения.

Вицепремиерът получи благодарствена грамота от бригаден генерал Явор Матеев за приноса му в развитието на 68-а бригада "Специалните сили". Официалните лица и редови граждани положиха на венци и цветя пред паметника на Гюро Михайлов на площад "Централен". Благодарствена грамота получи и Пловдивскиият панаир и Георги Гергов. Знеполският архиепископ Арсений отслужи тържествен молебен.

 

 

Comments from FACEBOOK