"Златен ключ" търси новите си звезди в Пловдив
Фестивалът на франкофонската песен ще се проведе в края на юни догодина
13:07, 12.10.2017382 пъти

Международният фестивал за франкофонска песен „Златен ключ” в Пловдив обяви записването на участниците за 15-ото издание през 2018 г. Поредното 15-то издание на музикалния форум ще се проведе от 29 юни до 1 юли и в него се очаква да вземат участие изпълнители от три континента. Чуждестранните музиканти се включват като гост-изпълнители, а българските са част от конкурсната програма, селекцията за която започва сега. Допуснатите финалисти ще пеят на концертите през юни на сцената на Градския дом на културата „Борис Христов”. 

Интернационалният музикален форум се организира ежегодно от Алианс Франсез и е най-голямото подобно събитие за Балканите и Източна Европа. Фестивалът дава възможност на участващите и доброволците да се запознаят с нови хора, да се докоснат до различни култури и всичко това през призмата на френския език. 

Промотирайки франкофонията по иновативен и атрактивен начин, ние се опитваме на покажем колко лесен и достъпен всъщност е френският език и как неговото изучаване може да се превърне в интересно и любимо занимание за младите хора, сподели директорът на Алианс Франсез  Теофана Брадинска. 

Талантливи изпълнители на възраст от 17 до 30 години могат да се запишат за участие на мейл [email protected] или на адреса на Алианс Франсез-Пловдив до 31 декември. Документите им трябва да съдържат автобиография, координати за обратна връзка, две снимки, аудио или видео запис с негово изпълнение. Комисия ще селектира участниците, които ще достигнат до финала.

 

Коментари от FACEBOOK