Пловдивчани чистят Бунарджика тази събота
На желаещите да се включат в масовата инициатива ще бъдат осигурени чували и ръкавици
10:14, 13.09.2017825 пъти

На 16 септември 2017 г., събота, от 10 часа ще се проведе традиционното почистване на парк Бунарджика, в което ще се включат пловдивчани. В акцията ще участват и администрацията на район „Централен“ и неправителствената организация JCI Plovdiv.

Парк Бунарджик е защитена природна забележителност и едно от любимите на пловдивчани места на територията на района. Районният кмет Георги Стаменов призова всички жители на най-големия район в града под тепетата не само да почистват България в един ден под формата на кампания, но и да имат ежедневно отношение към местата в близост до техните жилища и работни места.

„Вярвам, че една инициатива има по-голям отзвук и по-добър ефект когато се реализира съвместно. Благодаря предварително на младите хора от JCI Plovdiv, както и на моите колеги за участието“, допълни Георги Стаменов.

За всички желаещи да се включат в почистването ще бъдат осигурени ръкавици и чували. След като жителите съберат отпадъците от парка могат да ги депонират в контейнерите за битови отпадъци на ул. „Волга“,зад Националната търговска гимназия (на алеята) и на ул. „Никола Петков“. 

Коментари от FACEBOOK