Английски мъжки театър играе „Веселите уиндзорки“ в Пловдив
Театралната трупа The Festival Players днес ще постави комедията на Шекспир на „Сцена на кръстопът“
12:16, 12.09.2017548 пъти

Марк Спригс, Стивън Хорнкасъл, Самюел Грифитс, Конър Рийд, Пол Валънтайн и Уилям Рос-Фосет ще влязат в образите на "Веселите уиндзорки" от Уилям Шекспир тази вечер от 19 часа в Драматичния театър в Пловдив. Режисьор е Майкъл Дайър, а оригиналната музика е дело на Джони Копин. Костюмите са на Франсис Холт, а консултант по речта е Триш Найт-Уеб.

Театралната трупа The Festival Players е основана през 1986 г. и първият й спектакъл е „Ромео и Жулиета“ от Уилям Шекспир. До ден днешен The Festival Players има в репертоара си над 80 спектакъла върху шекспирови текстове, играни из цяла Великобритания и в по-голямата част от Западна Европа.

Ежегодно представя продукцията си в Белгия, Холандия, Германия и Норвегия. Базирани в родния град на най-великия драматург на всички времена The Festival Players Theatre Company редом с The Royal Shakespeare Company предлагат най-обширния арсенал от интерпретации на шекспировите пиеси.

Артистичен директор на The Festival Players е актьорът Майкъл Дайър. Спектаклите им се открояват с яснотата на класическия прочит на Барда, с енергията на актьорската игра и са провъзгласени за едни от основните износители на шекспировата традиция в Европа.

За отбелязването на 21-ото издание на Международния есенен театрален фестивал „Сцена на кръстопът“ The Festival Players с гордост ще представят една от най-любимите комедии на Уилям Шекспир – „Веселите уиндзорки“, в изцяло мъжки състав по аналогия с представленията по времето на Ренесанса.

 

Коментари от FACEBOOK