Пловдивският театър се готви за голямата премиера на „Руски мармалад“ (Фотогалерия)
Стефан Вълдобрев се завръща на сцената под тепетата с „Момчето от последния чин“
11:36, 09.09.20171287 пъти

Фотографии: Драматичен театър Пловдив

Звезден състав от любими актьори от всички поколения под ръководството руски постановъчен екип ще постави дългоочакваната премиера на Драматичен театър Пловдив – пиесата „Руски мармалад. PostChekhov“ от Людмила Улицкая. Представлението утре вечер ще открие официално 21-я Международен фестивал „Сцена на кръстопът“. Днес театърът публикува за пръв път и снимки от спектакъла.

„Пиесата е препратка към „Три сестри“ на Чехов. екипът е изцяло от русия с режисьор Владимир Гурфинкел – главен художествен ръководител Пермския театър                който е носител на най-голямата театрална награда на Русия  през последните две години. Музиката пък е написана от един от водещите млади руски композитори - Виталий Истомин - близо една трета от новите руски филми са с негова музика. За нас това е ценен опит на една от водещите театрални школи на света“, казва директорът на Драматичния театър Кръстьо Кръстев.

В представлението ще играе и блестящата Маргита Гошева (филмите "Урок" и „Слава“, сериала „Къде е Маги?“), която вече е член на пловдивската трупа. Зрителите ще видят и друга любима актриса – Радина Думанян.  Постановката е и дебют на колоритната млада актриса Милена Георгиева. 

Ако сте почитател на руската театрална школа или на руската култура, този спектакъл е за Вас! Текстът на Людмила Улицкая в превод на Майя Праматарова е поставен от изцяло руски екип с изключителните актьори на пловдивския театър.

Режисьор: Владимир Гурфинкел
Сценография и костюми: Ирена Ярутис
Музика: Виталий Истомин
Хореография: Татяна Безменова
Художник на осветлението: Евгений Ганзбург 

Участват: Стефан Попов, Маргита Гошева, Венелин Методиев, Елена Кабасакалова, Радина Думанян, Милена Георгиева, Елена Атанасова, Красимир Василев, Анелия Ташева, Добрин Досев

„Руски мармалад“ на Людмила Улицкая разказва историята на „руското неслучване“. Обитателите на старинната вила сякаш са излезли от пиеса на Чехов и са се озовали сред руините на сегашното съвремие. Големият руски въпрос „Какво да се прави?“ се е трансформирал в смешно-тъжното „Има ли смисъл да правим каквото и да било?“.

Създаден изцяло от руски постановъчен екип, този прекрасен спектакъл отваря врати не само към руската действителност, но и към любопитните особености на руското театрално изкуство.

Другата пловдивска премиера на Сцена на кръстопът“ ще бъде поставянето на един от най-играните съвременни западноевропейски драматурзи - Хуан Майорга, който наскоро гостува в България. Постановката е щастливото завръщане на театралната сцена на изключителния Стефан Вълдобрев. „Момчето от последния чин“ е една изумителна съвременна история за младите хора, които са поставени в сложния ребус на съвременния живот“, подчерта Кръстьо Кръстев.

Режисьор: Крис Шарков

Сценография и костюми: Ралица Тонева

Музика: Асен Аврамов

Участват: Стефан Вълдобрев, Боряна Братоева, Димитър Николов, Димитър Банчев, Симеон Алексиев, Красимира Кузманова          

 „Момчето от последния чин“ на Хуан Майорга е една от най-интересно написаните съвременни световни пиеси. Сложният разказ напластява историите на плашещо със своята свръхнаблюдателност момче, попаднало в ада на семейство, клаустрофобично затворено в своите страхове, съмнения и страсти.

Елате на театър! Хубаво е.

Коментари от FACEBOOK