Китайци рекламират кисело мляко „Момчиловци“ (Видео)
Азиатски художник рисува графити в прочутото родопско село, местните учат китайски
11:24, 10.08.20171117 пъти

Китайци създадоха удивителна реклама на кисело мляко "Момчиловци". В забавното видео китайци се веселят в Родопите с българи в народни носии и местни гозби. Не липсват и благоуханните български рози, които иначе не са характерни за планинския край.

Рекламата е дело на китайската компания за млечни продукти "Брайт фуд", която произвежда кисело мляко от 9 години, съобщи „Труд“. През 2012 приходите от производството на еликсира на китайски пазар възлизат на 18,7 млн. евро, а през следващата скачата на 37,5 млн. евро", отбелязва кметицата на селото Сийка Суркова.

Тя допълни, че пред нея премиерът Бойко Борисов е разказал, че кметът на Шанхай му е признал как всяка сутрин пие българско кисело мляко. Върху кутията на продукта е изобразена родопчанка, а рекламният надпис споменава, че Момчиловци е селото на дълголетниците.

Българо-китайската дружба навлиза в нов етап в прочутото смолянско село - за да общуват по-лесно с увеличаващите се азиатски туристи (над хиляда за миналата година), в Момчиловци вече се организират курсове по китайски език. В първата група са се записали 45 родопчани.  

Наскоро в Момчиловци беше и известният китайски художник на графити Винс, който нарисува две улични картини.

Графитът на Винс

Фотография: Дарик

Коментари от FACEBOOK