Ненко Чанев нарисува любовта си към Пловдив и Бургас
Художникът нареди изложба с пейзажи от двата си най-любими града в галерия „Червеното пони”
15:38, 09.08.20171318 пъти

от Руслан Йорданов

Изтъкнатият живописец Ненко Чанев откри самостоятелна изложба в галерия „Червеното пони” в Стария Пловдив.  „Чанев е нарисувал любовта си към два града - родният Бургас, и Пловдив, където винаги се завръща.

Той неведнъж е казвал, че е очарован от атмосферата на топлите стари къщи, уютните кафенета, живописните улици и страхотните хора под тепетата. Художникът е изключително популярен  - има много приятели в Пловдив”, каза галеристката Рени Николова.

Тя се пошегува, че в големите жеги посетителите на изложбата могат да се разхладят, гледайки морските пейзажи на Чанев. Творецът е роден в Бургас. Завършва Националната школа по изобразителни изкуства и монументална живопис „Цанко Лавренов“- Пловдив през 1982 г.

През годините участва в почти всички общи, групови и национални изложби. Печелил е много награди. Художник с експресионистичен стил и уникално чувство за цвят. Нарисувал е над 4 000 картини, стенописи, витражи. Негови творби се намират в много частни колекции в България, САЩ, Великобритания, Германия, Франция, Австрия, Унгария, Белгия, Гърция, Република Македония, Сърбия, Румъния и др.

Коментари от FACEBOOK